Helseoptimalisering

“For meg betyr helseoptimalisering “biohacking”. Det dreier seg om hva kan jeg gjøre, spise, tenke for å få min kropp og helse til å fungere så optimalt som mulig så lenge som mulig.” Sindre Daugstad, daglig leder i Din helse – ditt valg.

Sindre Daugstad, daglig leder i Din helse – ditt valg.

BESTILL TIME
Stresset mann som støtter ansiktet i hendene

Hva er stress, og finnes det positivt stress?

Kontinuerlig stress er den største belastningen kroppen og helsen vår utsettes for. Det er viktig å merke seg at ikke all stress er negativt stress.

Det finnes både “god stress” og “dårlig stress”. God, eller positivt stress, utfordrer oss og utvikler oss, mens negativt stress har sammenheng med flere alvorlige tilstander og sykdommer som kreft, alzheimers og diabetes. Negativt stress svekker immunforsvaret vårt, og det øker hjerterytme og blodtrykk. Dette er ikke bra dersom det vedvarer over lengre tid.

Raskt tilbake til nullpunktet:

Stress er en naturlig tilstand og er nødvendig i små doser slik at vi kan handle effektivt i akutte situasjoner. Da mobiliserer vi ekstra energi som vi trenger for å løse den aktuelle situasjonen. Det som er viktig for kroppen vår, er det som skal skje akkurat nå. Kanskje har du en presentasjon på jobben, skal avlegge en eksamen eller har et yrke med stort ansvar, der du må være 100 % fokusert mens du er på jobb.

Denne type stress kan høre med i kategorien positivt stress, under forutsetning av at vi kommer ut av det innen rimelig tid og tilbake til avslappet modus.

Avslappet mann som sitter på kontoret
Meditasjon på treplatting foran grønn skog

Lær sunne metoder for å bli kvitt kronisk stress

Målet med helseoptimaliseringen hos Din helse – ditt valg er ikke å fjerne absolutt alle spor av stress på magisk vis. Som nevnt er det naturlig med periodevis stressende aktiviteter i hverdagen. Det er en del av livet. Problemet i dag er at vi ofte ikke klarer å komme oss ut av stresset. Den ene går over i det andre og vi havner i en vedvarende tilstand med kronisk stress.

Med andre ord: God stress blir til dårlig stress. Dette har store, negative effekter på kroppen.

Helseoptimalisering – hvordan foregår prosessen?

Helseoptimaliseringsprogrammet ved Din Helse – ditt valg er et treningsprogram der du lærer hvordan du kan optimalisere din helse. Hva bør du tenke, gjøre og spise for å få maksimert din helse og energi og få en kropp som fungerer best mulig så lenge som mulig? Alle er vi ulike, vi har forskjellig utgangspunkt både fysisk og psykisk, og ikke minst: Vi reagerer forskjellig på stressende situasjoner. Programmet er derfor tilpasset den enkelte person og legges opp slik at hver enkelt får mest mulig ut av det.

Ta kontakt for et helseforbedring og helseoptimalisering tilpasset deg og dine behov: post@kiropraktorklinikk1.no

Grønnsaker og sunne mat sammen med treningsvekt og målebånd

Eksempler på viktige helseoptimaliseringstiltak:

  • Søvn
  • Morgenrutine
  • Selvledelse
  • Kosthold
  • Meditasjon
  • Brain tap
  • Korrigeringer
  • Lysterapi
  • PEMF

Ønsker du å optimalisere din helse?