Sitter vi for mye?

Rekke med folk som sitter på rad og rekke

Jeg mener at vi sitter alt for mye i dag. Mange av oss har kontorjobber der man sitter hele arbeidsdagen. På vei hjem fra jobb sitter de fleste på buss og ser ned på en smarttelefon (dette er ikke gunstig for nakken), eller kjører bil. Til slutt ender mange opp på sofaen og blir stillesittende der til de legger seg. Dette blir mye sitting «Denne statiske påkjenningen er ikke gunstig for oss.  Å trene to-tre gangar i uken opphever ikke det negative ved å sitte for lenge», sier professor James A. Levine 

Mange sitter også hele tiden med en dårlig holdning, noe som øker stresset i nakke og rygg. Dette ekstra stresset og belastningen kan utløse smerter i korsryggen, nakkesmerter, hodepine, senebetennelse, ubalanserte muskler  og utslitthet. Og er ikke gunstig for helsen generelt.

Å sitte gjør noe med prosessene i musklene, med blodsukker og insulinet i kroppen. – Dette gjør at risikoen for å utvikle diabetes øker ved langvarig stillesitting. Høyt blodtrykk og hjarte- og karsykdomar kan være et annet resultat, sier professor James A. Levine fra  den anerkjente Mayoklinikken i USA.